Het Coronavirus

Corona Maatregelen en een kinderfeestje

 

Kan je jouw verjaardag vieren? Ja, je kan je verjaardag vieren. Het gaat wel wat anders dan normaal. We blijven allemaal veel meer thuis. Dat is nodig om het coronavirus niet aan elkaar te geven.
Dit zijn de regels:

Aantal mensen:

- Je mag op één dag één persoon ouder dan 12 jaar uitnodigen (buiten de eigen gezinsleden).
- Daarmee is het dus op dit moment niet mogelijk om een familiefeest thuis te houden met alle familieleden (opa’s, oma’s, tante, ooms ect). Er zijn wel ander leuke initiatieven waarop je hun kan betrekken bij de verjaardag van jouw kind. Wanneer jullie dit willen kunnen we daarin meedenken.
- Is jouw kind onder de 12 dan mag je wel zijn of haar vriendjes of vriendinnetjes uitnodigen voor een kinderfeest.
- Er mag (als er geen andere mensen boven de 12 jaar zijn uitgenodigd) één begeleider van ElkeDagFeest op het feest komen om te helpen met het begeleiden van de activiteiten op het kinderfeest.
- Kinderen onder de 13 jaar hoeven geen afstand te houden van anderen. Iedereen vanaf 13 jaar houdt anderhalve meter afstand.

Schminken en het zetten van tijdelijke tattoo:

- Wij schminken alleen kinderen onder de 13 jaar. We gebruiken hiervoor iedere keer vers water en we maken onze penselen iedere keer tussen door goed schoon.
- We werken met vrolijk mondkapje en (doorzichtig) masker.
- Voor het schminken ontsmetten we onze handen met handgel.

Bij klachten:

- Het feestje gaat niet door als jij of één van de andere leden van jouw gezin klachten heeft die lijken op klachten die bij het virus horen.
- Vriendjes en vriendinnetjes mogen niet komen als ze zich niet lekker voelen. Ze mogen ook niet komen als iemand bij hun thuis verkouden is én koorts heeft of benauwd is.

Algemeen:

- Het is een goed idee om het huis goed te ventileren.
- Was allemaal vaak en goed je handen.
- Een keertje niezen? Altijd in je elleboog!

Annulering:

- Wanneer de jarige of de gezinsleden van de jarige Corona hebben kan het feest kosteloos worden verplaatst naar een andere datum indien we daarvan de testuitslag ontvangen. De nieuwe datum wordt in overleg vastgesteld. In alle andere gevallen brengen we de huur van de feestkist in rekening. 

- Wanneer een begeleider Coronaklachten zou hebben wordt een andere begeleider ingezet. In alle gevallen staat er één extra begeleider klaar om het feest te begeleiden. Of het feest kan worden gevierd zonder begeleider en de familie ontvangt € 50 retour voor het omzetten van het feest van een Luxe naar een Uitgebreide versie.